+385 98 252 631

Login

Sign Up

After creating an account, you'll be able to track your payment status, track the confirmation and you can also rate the tour after you finished the tour.
Username*
Password*
Confirm Password*
First Name*
Last Name*
Birth Date*
Email*
Phone*
Country*
* Creating an account means you're okay with our Terms of Service and Privacy Statement.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step

Already a member?

Login
+385 98 252 631

Login

Sign Up

After creating an account, you'll be able to track your payment status, track the confirmation and you can also rate the tour after you finished the tour.
Username*
Password*
Confirm Password*
First Name*
Last Name*
Birth Date*
Email*
Phone*
Country*
* Creating an account means you're okay with our Terms of Service and Privacy Statement.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step

Already a member?

Login

Gorski kotar je kraljevstvo šuma i idealno mjesto za odmor, za provesti aktivan dan, za upoznati razne znamenitosti, za mlade, za djecu, obitelj.

Ovdje ćete pronaći zabavu i atrakcije za sve uzraste. Upoznajte Gorski kotar na malo drugačiji način, kroz centre za posjetitelje i interpretacijske centre….
U mjestu Stara Sušica u blizini Ravne Gore na 800 metara nadmorske visine pored slavnoga frankopanskog dvorca koji okružen zelenilom izgleda magično nalazi se Centar za Velike zvijeri.Posvećen je smeđem medvjedu,sivom vuku i euroazijskom risu.Multimedijalni prostor pruža osjećaj šumskog okruženja a dinamične podne projekcije s izmjenama prikaza godišnjih doba pokazuju kako u svako godišnje doba izgleda priroda i stanište velikih zvijeri. Moguće je ući i u veliku, tajanstvenu špilju u kojoj se skriva još veće iznenađenje.
centar-velikezvjeri.eu

 

 

 

 

 

 

 

 

 

U Brodu na Kupi posjetite stalni postav Prirodoslovnog muzeja Rijeka „Divljina s pogledom na more“. Zamišljen je kao svojevrsni uspon na vrh planine, pri čemu kroz više od 500 muzejskih predmeta nudi priču o Gorskom kotaru, od povijesti, preko načina života, pa do biljnog i životinjskog svijeta koji su baš u ovom dijelu Hrvatske bogati, raznovrsni i iznimno zanimljivi. Posjetiteljima predstavljaju prirodnu baštinu Gorskog kotara – od Kupske doline i krškog podzemlja, preko najznačajniji šumskih zajednica, planine iznad šumske granice, pa sve do neba i oblaka.
prirodoslovni.com

Pođite putovima Frankopana
U Kaštelu Zrinski u Brodu na Kupi 500 muzejskih predmeta nudi priču o Gorskom kotaru, od povijesti, preko načina života pa do biljnog i životinjskog svijeta. Kulturno-turistička ruta Putovima Frankopana spaja sedamnaest kaštela i tri sakralna objekta povezana s obitelji Frankopan. Na ruti Putovima Frankopana je 5 objekata koji se nalaze na području Gorskog kotara:

1. Dvorac Zrinskih u Čabru u kojem je smješten i interpretacijski centar Čabar
https://frankopani.eu/interpretacijski-centar/interpretacijski-centar-cabar/

2. Kaštel Zrinskih Brod na Kupi -smješten i interpretacijski centar Brod na Kupi
https://frankopani.eu/interpretacijski-centar/interpretacijski-centar-brod-kupi/

3. Dvorac Severin u Severinu na Kupi
4. Dvorac Stara Sušica
5. Manastir Gomirje

https://ruta.frankopani.eu/hr/ruta/gorski-kotar

Interpretacijski centar Brod na Kupi i Prirodoslovni muzej Rijeka Divljina s pogledom na more nalaze se u istom objektu, u Kaštelu Zrinskih.

U ponožju planine Risnjak smjestilo se prekrasno malo selo Crni Lug u kojem se nalazi interpretacijski centar „Skriveno blago Risnjaka“. Malo bogatstvo tradicije će Vam ispričati zanimljivu priču kroz ljepotu prirode, povijest,način života i tradiciju ovog kraja.

Kontakt-0996526348

Posjetite Interpretacijski centar„Rodna kuća rijeke Kupe“ , jedine rijeke u Hrvatskoj koja ima svoju rodnu kuću kako takva ljepotica i zaslužuje. Centar se smjestio u zaseoku Gornji Kupari, u tipičnoj goranskoj katnici uz samu Kupu.Kako je Kupska dolina oduvijek poznata i kao “Čudesna dolina leptira”, zbog toga što na tom području živi više od 500 vrsta leptira, u kući je smještena i edukacijska dvorana s izložbom o leptirima. Kratka šetnja od Centra vodi do samog zelenog izvora i smaragdne oaze koja će vas očarati svojom ljepotom.

Kontakt-051 836 133

Dođite u Interpretacijski centar „Goranska kuća znanja“ Razloge
Ovaj centar za posjetitelje smješten je u malom pitoresktom selu Razloge, unutar stare seoske škole. Njegov izložbeni postav orijentiran je na tradiciju, obrtništvo i majstorstvo
karakteristično za Gorski kotar, lokalnu seosku arhitekturu, autohtone rukotvorine, pletarstvo, pčelarstvo, pašnjake i tri tipične zvijeri ovog kraja – medvjeda, vuka i risa.

Kontakt-051 836 133

Upoznajte cijelo područje Gorskog kotara na jedan zabavan i interaktivan način , kroz priče o životinjama, prirodi, skladnom suživotu čovjeka i prirode, običajima ,tradiciji.
Gorski kotar Vas čeka…

Blogerica Zvončica 

 

 

%d bloggers like this: