+385 98 252 631

Login

Sign Up

After creating an account, you'll be able to track your payment status, track the confirmation and you can also rate the tour after you finished the tour.
Username*
Password*
Confirm Password*
First Name*
Last Name*
Birth Date*
Email*
Phone*
Country*
* Creating an account means you're okay with our Terms of Service and Privacy Statement.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step

Already a member?

Login
+385 98 252 631

Login

Sign Up

After creating an account, you'll be able to track your payment status, track the confirmation and you can also rate the tour after you finished the tour.
Username*
Password*
Confirm Password*
First Name*
Last Name*
Birth Date*
Email*
Phone*
Country*
* Creating an account means you're okay with our Terms of Service and Privacy Statement.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step

Already a member?

Login

U zaklonjenoj uvali otoka Murtera  u obliku potkove smjestilo se mjesto ribara i pomoraca , prekrasna Jezera.

Znate li ?

Da su Jezera pet godina za redom dobitnik Plavog cvijeta , najprestižnijge priznanja za ljepotu i uređenost okoliša.

Ova prekrasna destinacija šapće obećanja o kristalno čistom moru, nezaboravnim zalascima sunca i očuvanoj prirodi.

ACI marina Jezera na otoku Murteru jedna od najprvih marina u Hrvatskoj (otvorena 1984.) smještena je u južnom dijelu uvale Jezera i  ponosna nositeljica plave zastave.

Volite li jedrenje FreeSpirit Sailing Center, mladi jedriličarski centar sa sportskim jedrilicama pruža Vam  odlične mogućnosti za učenje jedriličarskih vještina i puno zabave, primiti će vas  otvorenim srcem i s osmjehom na licu. Kod njih možete učiti jedriti ili nadograditi svoje jedriličarske vještine.

Također nude i tjedan ski jedriličarski odmor u Kornatima, jedrenje s instrukcijama ronjenja na dah, te jedrenje uz druge sportske aktivnosti. Savršen odmor za active holidays. Ako imate dovoljno jedriličarskih iskustva, ove male jurilice od 18 i 24 stopa možete također iznajmiti. Bilo što da odaberete sa FreeSpiritom, doma ćete se vratiti s osmjehom na licu.

Jezera obiluju autentičnim proizvodima koja su zadnjih godina dobila oznaku Hrvatski otočni proizvod: Turistička agencija Bisage izrađuje 20 izvornih suvenira izrađenih od maslinova drva, kamena i platna  inspirirana jezerskom tradicijom.

Eko etno radionica KUD- a Koledišće Jezera izrađuje nakit, rukotvorine iz jezerskog naslijeđa, jezerske pučke nošnje i načina života u obliku uporabnih predmeta i suvenira ( ogrice, košulje s ogricama, spare, traci, povezala, verice- naušnice, nevistin venac; sičela, lušijač, kašeta za sušenje smokava, kašeta za ribu, palj, bukara- susak, bujol, ribarska vrša, kofa, kartil,opletene damljane…). Ponesite uspomenu sa ljetovanja.

 

Isto tako nastavljena je i obnovljena ponuda posebnih vrsta jezerskih slastica (zelenjak, pispalji- bubice, slastice od smokava, fritule, kroštule, naranžini kvadri…). Udruga je izdala i knjigu s CD- om  „O’ Jezera misto ukraj mora“  i slikovnica „Kaleb i žaba“ autora Nenada Milina.

Svi ovi proizvodi imaju oznaku HOP. Jezerski mornarski bal dobio je srebrnu povelju (Suncokret ruralnog turizma) u kategoriji ruralnih turističkih manifestacija. Isti običaj registriran je u Hrvatsko kulturno dobro pri Ministarstvu kulture RH. U Hrvatsko kulturno dobro upisane su ogrice, ples Balarin i Zavičajna zbirka KUD- a Koledišće Jezera.

KUD «Koledišće», zahvaljujući cjelokupnom radu i aktivnostima, već desetljeća jedno od značajnih kulturnih društava Šibensko-kninske županije i domovine u cjelini, KUD Koledišće Jezera i njegov umjetnički voditelj i koreograf  Nenad Milin 2015.godine, dobitnici su plakete Šibensko – kninske županije za višegodišnji umjetnički rad i uspješno predstavljanje pučkog kulturnog naslijeđa svoga mjesta i kraja.

U luci, predjelu Jezera zvanom More posjetite crkvicu  sv. Ivana Trogirskog, zaštitnika ribara i pomoraca  iz 17. st.

Obnovljena je 60- ih godina 20. stoljeća. U njoj je kameni oltar s kipićem sv. Ivana Trogirskog, a oltarna slika je u prošlosti vjerojatno prenesena u Župnu crkvu Gospe od Zdravlja. Od 2014. u crkvi je Jezerska zavičajna zbirka KUD- a Koledišće Jezera registrirana u Hrvatsko kulturno dobro.          

Žalite li potražiti osvježenje mjesna kupališta Kučina i Zaratić nalaze se na ulaz u jezersku luku sa jugoistočne i sjeveroistočne strane. Plaže su kamenite sa šljunkom i popločane kamenim pločama i betonskim prostorom  i šljunkom za sunčanje. Uz kupališta su ugostiteljski i uslužni plažni objekti te sadržaji za djecu. Na području Jezera je 12 uvala do kojih se može doći pješice, biciklom, a do nekih i motornim vozilima, ovisi o konfiguraciji terena. Uvale su sačuvale sva prirodna obilježja, a po svom su obliku svaka slika za sebe. Dok su jedne šljunčane, kamenite, druge su pješčane i šumovite.

   

Želite li osjetiti miris mora pomiješan sa mirisom  lavande, bora, ružmarina dođite u ovaj Mediteranski raj.

    

 

%d bloggers like this: